Voor zorgverleners

Tijd voor patiënten is belangrijk. Je spreekuur zit vol, maar lang niet altijd met patiënten die dit het hardst nodig hebben. Aan de andere kant zijn er patiënten die vaker controle nodig hebben, maar niet op je radar verschijnen. Chipmunk breekt met het aloude wachtkamermodel, waarbij de patiënt periodiek bij jou op controle komt. Dat kan met Chipmunk, want je krijgt meer bruikbare en goed gefilterde medische data van patiënten thuis,  dus je hoeft ze niet iedere keer te zien.

Alleen relevante data

Doordat de patiënt kan meten wanneer het hem uitkomt en op momenten dat hij het extra belangrijk vindt, heb je toegang tot meer relevante data over je patiënt. Dus ook data van het moment dat hij specifieke klachten heeft en niet alleen wanneer hij op je spreekuur komt. Zo krijg je beter zicht op de gezondheidssituatie van je patiënt, ook als hij niet op het spreekuur komt.

De beveiligde gegevens zijn voor jou uiteraard altijd toegankelijk. Chipmunk kan de groeiende stroom patiëntdata volgens jouw criteria filteren zodat je alleen de relevante data krijgt gepresenteerd. Tegelijkertijd zorgt Chipmunk ervoor dat je een alert krijgt als daar aanleiding voor is. Je hoeft dus niet steeds ingelogd te blijven en zelf te controleren. Chipmunk kent hiervoor verschillende servicelevels, maar de regie en verantwoordelijkheid blijft in alle gevallen bij jou als zorgverlener.

Redesign van zorg

Chipmunk is ontwikkeld met en door zorgverleners en patiënten. Hierdoor vereenvoudigt Chipmunk bepaalde zorgprocessen, in plaats van bestaande processen alleen maar te digitaliseren zoals de meeste eHealth-oplossingen doen. Dat zie je terug in de grote mate van compliance van patiënten: meer dan 95% van de patiënten gebruikt Chipmunk al langer dan 18 maanden ononderbroken! Dit toont aan dat de patiënt door Chipmunk nadrukkelijker betrokken raakt bij zijn eigen gezondheid. Daarbij zijn ook de betrokken zorgverleners erg enthousiast. Zij hoeven hun kostbare tijd niet meer te besteden aan onnodige controlebezoeken en ze krijgen de beschikking over meer betrouwbare en relevante patiëntdata waardoor ze gerichter advies kunnen geven. Samen met Chipmunk op weg naar nieuwe zorgverlening.

Evidence-based

Chipmunk werkt 100% evidence-based, waarbij de laatste wetenschappelijke inzichten altijd worden toegepast. De data die wordt verzameld, gebruikt Chipmunk enerzijds om zichzelf te verbeteren. Bijvoorbeeld via patroonherkenning en het maken van voorspellende modellen. Aan de andere kant zorgt geavanceerd data-management ervoor dat jij alleen die data krijgt te zien, die relevant is voor jou.

Voordelen Chipmunk op een rij:

Kan ik aan de slag?

Klinkt goed, maar is Chipmunk al beschikbaar voor mij?
Chipmunk wordt al ingezet bij verschillende projecten, onder andere bij huisartsen van Zorggroep Meditta in Midden- en Zuid-Limburg. Wil jij als zorgverlener ook meedoen? Vraag naar de mogelijkheden en neem contact met ons op.

We leggen je graag uit hoe Chipmunk werkt