• nl
Bloeddrukmeter

Chipmunk Nieuws #2

Een groot team van onderzoekers uit diverse landen heeft data van allerlei studies verzameld om het effect van thuismonitoring van bloeddruk te onderzoeken bij mensen met verhoogde bloeddruk. Ze hebben contact opgenomen met onderzoekers van allerlei studies om data te krijgen van individuele patiënten. Op basis van de data van meer dan 7000 patiënten concludeerden zij dat thuismonitoring de bloeddruk verlaagt, gemeten over een periode van een jaar.

Dit was echter niet het hele verhaal. De verlaging van de bloeddruk bleek namelijk sterk af te hangen van eventuele extra therapieën die werden aangeboden. Indien thuismonitoring gecombineerd werd met therapieën zoals coaching en zelfmanagement, was de werking veel sterker. Het werkte met name goed bij patiënten die minder bloeddrukverlagende medicatie nemen en een hogere bovendruk hebben (tot 170 mmHg).

De onderzoekers concluderen dat thuismonitoring op zich zinvol is om contact met de patiënt te houden en de werkdruk van de artsen te verlagen. Ze adviseren echter op basis van deze resultaten om thuismonitoring te combineren met andere therapieën indien behalve het monitoren ook bloeddrukverlaging gewenst is.

Bron: ncbi.nlm.nih.gov

Vragen, opmerkingen?

[ninja_form id=1]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Chipmunk Health®

Contact
Privacy
Algemene voorwaarden
Over ons

  • nl