Het University Hospital van London, Ontario, heeft onze hulp ingeschakeld voor het thuismonitoren van COVID19-patiënten. De eerste Chipmunks zijn geleverd! Alle patiënten die op de spoedeisende hulp van het University Hospital positief testen, krijgen de Chipmunk meetapparatuur thuisgestuurd. En dat geldt ook voor de patiënten die na behandeling worden ontslagen uit het ziekenhuis.

Minder druk op poliklinieken

Het academisch ziekenhuis richtte recentelijk de London Urgent COVID Care Clinic (LUC-3) op. Aan de ene kant om direct de druk op poliklinieken te verlagen, maar ook omdat ze meer willen weten over het herstelproces van patiënten met COVID-19. “Chipmunk draagt direct bij aan beide doelen. We starten met de spoedeisende COVID19-zorg. Besmette risicopatiënten worden thuis gemonitord op zuurstofsaturatie en bloeddruk. De zorgverleners van het ziekenhuis houden de patiënten via het Chipmunk-dashboard in de gaten en kunnen op basis van die data de patiënten beter behandelen en begeleiden, zonder dat die naar het ziekenhuis hoeven te komen voor controles.”

Sneller en beter behandelen door data

“Samen met de artsen en onderzoekers van het University Hospital analyseren we continu de data van de patiënten. Daardoor zien we of een patiënt achteruitgaat, nog voordat hij het zelf merkt. De afgelopen maanden zien we, dat hoe eerder een patiënt behandeld wordt voor Corona, hoe hoger de kans op een goed herstel. Door ook tíjdens de behandelingen te blijven monitoren, leren we van de data welke behandelingen effectief zijn en welke niet. Zo helpen we artsen betere beslissingen te nemen.”

Hoe komt een Nederlandse start-up in Canada terecht?

“Chipmunk Health heeft sinds 2018 een kantoor in Guelph en is daar succesvol begonnen met het monitoren van patiënten die door hun artsen worden gewezen op de voordelen van Chipmunk ”, vertelt Erik. “De manier waarop de zorg daar is georganiseerd, biedt meer ruimte voor ondernemerschap en nieuwe technieken dan in Nederland. Bovendien is de consument daar meer gewend om zelf te betalen voor aanvullende zorgdiensten. Dat we al in Canada bewezen effectief zijn, was mooi, maar voor het ziekenhuis gaf de manier waarop wij werken de echte doorslag. Ons platform voor thuismonitoring blijkt uniek in zijn opzet en is eenvoudig in gebruik voor de patiënt en de zorgverleners. We verzamelen, analyseren en modelleren op een veilige manier grote hoeveelheden data van de patiënt thuis én we hebben een patiënt binnen 48 uur online.”

Meer weten over Chipmunk?

Bekijk hier onze video waarin we glashelder uitleggen wat we doen en hoe we dat doen.