• nl
Mediterraanse keuken ingrediënten

Chipmunk Nieuws #4

De meerwaarde van een mediterraans dieet voor het voorkomen van hart- en vaatziekten

Sinds jaren is het mediterraan dieet een begrip voor veel mensen en staat het synoniem voor een gezonde voeding en hogere levensverwachting. Zo’n dieet bestaat uit olijfolie, een groot aandeel aan vegetarische ingrediënten zoals fruit, groente, noten en zaden, weinig dierlijke producten zoals vlees en zuivel, en wijn bij het eten (in normale hoeveelheden).

Onderzoekers uit Spanje hebben de resultaten van allerlei studies samengevat en gepubliceerd in een wetenschappelijke vakblad. Uit hun uitvoerige analyse blijkt dat het dieet één van de meest onderzochte diëten in relatie tot hart- en vaatziekten
is. Veel studies hebben de meerwaarde van het dieet voor het voorkomen van hart- en vaatziekten al aangetoond, maar dan met name in de landen waar op deze manier al wordt gegeten. De auteurs vinden daarom dat de uitkomsten nog niet voldoende aanleiding geven om het dieet in andere landen zoals Nederland aan te bevelen. Daarvoor zijn eerst grote studies nodig die dit onderzoeken.

Zodra uitkomsten van dit soort studies bekend zijn, zullen we hier natuurlijk als eerste over berichten. Tot die tijd adviseren wij om vooral te genieten van die lekkere salade met een glaasje wijn op het terrasje in Barcelona.

Bron: ncbi.nlm.nih.gov

Vragen, opmerkingen?

[ninja_form id=1]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Chipmunk Health®

Contact
Privacy
Algemene voorwaarden
Over ons

  • nl