• nl
Kettlebell

Chipmunk Nieuws #3

Het loont om het pasje van het fitnesscentrum te zoeken…

We weten al lang dat bewegen helpt om problemen rondom diabetes te verbeteren en diabetes zelfs te voorkomen. Bewegen is beter en voordeliger dan medicatie, maar de vraag is welk soort beweging nu goed is. De meeste mensen vinden het vanzelfsprekend dat duurtraining, bijvoorbeeld fietsen, wandelen of zwemmen, positieve effecten heeft. Maar heeft krachttraining ook effect op diabetes?

Onderzoekers uit Milaan hebben de resultaten van allerlei studies naar de effecten van krachttraining bij diabetes type II bij elkaar gevoegd.
Ze komen tot de conclusie dat steeds meer studies de positieve effecten van krachttraining laten zien. Er zijn zelfs studies die aantonen dat krachttraining in sommige gevallen positiever is voor de glucosespiegel dan duurtraining.

Spiermassa neemt vanaf je dertigste levensjaar af met zo’n 3-8% per 10 jaar, en spiermassa is nu net belangrijk voor de opname van glucose uit het bloed. Om duidelijke effecten te ervaren, is het essentieel om selectief krachttraining te doen, een aantal keren per week voor een periode van minimaal 12 weken. De weerstand dient daarbij ingesteld te worden op ongeveer 60-80% van de maximale weerstand die je aankunt per oefening. Je kunt dan 10-20% verbetering krijgen in spiermassa, insulinegevoeligheid en algemene gezondheid van het systeem van hart- en bloedvaten.

Ga daarom snel op zoek naar je pasje van het fitnesscentrum, ga langs voor een intake en laat een goed programma samenstellen. Je zult versteld staan van de effecten!

Bron: ncbi.nlm.nih.gov

Vragen, opmerkingen?

[ninja_form id=1]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Chipmunk Health®

Contact
Privacy
Algemene voorwaarden
Over ons

  • nl