Veelgestelde vragen

Er komt wel eens een vraag binnen bij Chipmunk. Het is goed om te weten dat we altijd klaar staan om vragen te beantwoorden. Omdat sommige vragen vaker binnenkomen dan andere, houden we op deze plek bij welke antwoorden we vaak geven.

Absoluut niet! Chipmunk vervangt geen enkele arts of welke zorgverlener dan ook. Chipmunk helpt de arts door data van de patiënt te beoordelen volgens de richtlijnen van de behandelend arts. Chipmunk is er juist om artsen en andere zorgverleners te helpen.

Nee, we automatiseren geen bestaande processen (waardoor ze vaak onnodig complex worden) zoals de meeste eHealthoplossingen. Chipmunk helpt de patiënt met het zelf managen van zijn gezondheid, zodat de zorgverlener zijn tijd kan besteden aan andere nuttige zaken.

De meetapparatuur maakt automatisch een draadloze verbinding met de Chipmunkbox die bij de patiënt thuis staat. De box verstuurt de data vervolgens naar de Chipmunk Cloud. De data is beveiligd volgens de laatste standaarden en wordt opgeslagen en beheerd in de medisch gecertificeerde cloud van Chipmunkpartner Philips.

Nee, Chipmunk is geen app die alleen bestaande processen digitaliseert. Chipmunk verandert de zorg daadwerkelijk door een intelligente digitale verbinding te leggen tussen patiënten thuis en hun zorgverleners.

Nee, niet in de traditionele betekenis van het woord. De patiënt blijft te allen tijde eigenaar van zijn eigen data en bepaalt wat ermee gedaan wordt. De zorgverlener krijgt inzage in de data als de patiënt daar toestemming voor geeft. Door geavanceerd datamanagement krijgt de zorgverlener alleen gepresenteerd wat voor hem relevant is (in te stellen per patiënt volgens de criteria van de behandelaar). Chipmunk leert zelf wel van de patiëntdata zodat Chipmunk persoonlijker advies kan uitbrengen en betere voorspellingen kan doen met betrekking tot de gezondheid van een patiënt.

Eigenlijk wel, maar de term is inmiddels zo vaak enkel gebruikt voor het digitaliseren of automatiseren van een zorgproces, dat wij er liever niet mee geassocieerd worden. We zien Chipmunk daarom als een herontwerper (of redesigner) van een deel van het zorglandschap. We vernieuwen de zorg, we automatiseren niet. Hoe je het noemt is bij ons sowieso ondergeschikt.

Andere vragen? Neem gerust contact met ons op.