Veelgestelde vragen

Chipmunk werkt heel eenvoudig. Toch kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. We geven alvast antwoord op de belangrijkste vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Wat kost Chipmunk?
De kosten voor een abonnement op Chipmunk hangen af van het pakket dat je afsluit en of je verzekering het vergoedt. Is dat niet het geval, dan zijn de kosten gemiddeld 40 euro per maand. Dat bedrag schrijven we automatisch af.

Is Chipmunk een vervanger voor een arts?
Absoluut niet! Chipmunk vervangt geen enkele arts of welke zorgverlener dan ook. Chipmunk helpt de arts door data van de patiënt te beoordelen volgens de richtlijnen van de behandelend arts. Chipmunk is er juist om artsen en andere zorgverleners te helpen.

Hoe wordt de data verstuurd naar Chipmunk?
De meetapparatuur maakt automatisch een draadloze verbinding met de Chipmunkbox die bij de patiënt thuis staat. De box verstuurt de data vervolgens naar de Chipmunk Cloud. De data is beveiligd volgens de laatste standaarden en wordt opgeslagen en beheerd in de medisch gecertificeerde cloud van Chipmunkpartner Philips.

Is Chipmunk een app?
Nee, Chipmunk is geen app die alleen bestaande processen digitaliseert. Chipmunk verandert de zorg daadwerkelijk door een intelligente digitale verbinding te leggen tussen patiënten thuis en hun zorgverleners.

Betaalt mijn zorgverzekeraar de kosten?
Chipmunk is nieuw. Dat betekent dat we nog niet bij iedere zorgverzekeraar in het pakket zitten. Informeer daarom bij je zorgverzekeraar of de kosten (deels) worden vergoed. Ondertussen werken wij hard om te zorgen dat het voor iedereen vergoed wordt.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn huisarts op de hoogte is van mijn deelname aan Chipmunk?
Als je je aanmeldt bij Chipmunk nemen we contact met je op. We vragen je dan wie je huisarts is. Wij laten je huisarts weten dat je deelneemt en wij zorgen ervoor dat hij of zij toegang heeft tot je gebruikersdashboard of wekelijks of maandelijks een rapport ontvangt.

Hoe weet ik zeker dat mijn gegevens veilig zijn?
Omdat we onze gebruikers 100% kwaliteit en veiligheid willen garanderen, gebruiken we geen smartphones. Chipmunk heeft een eigen infrastructuur om data te verzamelen en te beheren.
De data is beveiligd volgens laatste de standaarden en wordt opgeslagen en beheerd in de medisch gecertificeerde cloud van Philips.

Wanneer ontvang ik mijn meetapparaten?
Binnen 2 weken nadat je huisarts je bij ons heeft aangemeld, sturen we de meetapparaten naar je toe.

Worden mijn meetapparaten voor mij aangesloten of kan ik dat zelf doen?
Je installeert de meetapparaten eenvoudig zelf. Om je daarbij te helpen, vind je in de doos of bij je welkomstmail de instructies van de apparaten. Of bekijk onze duidelijke instructievideo’s. Daar staan ook de tekstversies van de instructies. Heb je toch nog vragen? Stuur een mailtje naar vragen@chipmunkhealth.com.

Wanneer begin ik met het meten van mijn waarden
Chipmunk ontvangt pas meetwaarden als de Chipmunk-router in het stopcontact zit en is verbonden met het internet. Zodra je dat gedaan hebt, kun je beginnen met het meten van je waarden.

Hoe weet ik of op de juiste manier mijn waarden meet?
De apparaten zijn zo ontworpen, dat het meten heel eenvoudig is. Om zeker te weten dat alles goed verloopt, bellen we je binnen 5 werkdagen nadat je de apparaten ontvangen hebt. Dan controleren we samen of alle meetgegevens goed doorkomen en of alles duidelijk is. Als wij zien dat je meetgegevens niet goed binnenkomen, nemen we ook contact met je op.

Ik maak mij zorgen over de meetwaarden, wat kan ik doen?
Er kijkt altijd iemand mee. Dat kan je huisarts of praktijkondersteuner zijn en/of een verpleegkundige van Chipmunk. Het systeem is zo ingesteld dat er alerts verschijnen bij te hoge of te lage meetwaarden. Is dat het geval, dan nemen we contact met je op. Wil je controleren of je meetwaarden kloppen, stuur dan een e-mail naar vragen@chipmunkhealth.com. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Maak je je ernstig zorgen? Twijfel dan niet en neem contact op met je huisarts.

Ik heb niet goed gemeten. Kan ik een verkeerde meetwaarde verwijderen?
Nee, dat gaat helaas niet. Om de integriteit van de meetgegevens niet aan te tasten, is het niet mogelijk om meetgegevens te verwijderen. Als de meetwaarde heel duidelijk niet klopt, laten we die automatisch buiten beschouwing.

Iemand anders heeft mijn meetapparaat gebruikt. Wat moet ik nu doen?
Is er een meting gedaan door iemand anders, dan vragen we je om dat aan ons te door te geven op vragen@chipmunkhealth.com. Wij markeren die waarde dan, zodat die bij analyse van jouw data buiten beschouwing wordt gelaten.

Hoe en wanneer kan ik inloggen op mijn account om mijn gegevens te zien?
Binnen een week nadat je de apparaten ontvangen hebt, sturen we je een e-mail om je account te activeren. Dit account heb je nodig om in te loggen op je persoonlijke Chipmunk-omgeving.

Hoe log ik voor de eerste keer in op mijn persoonlijke Chipmunk-omgeving? 
Dat gaat zo:

 1. Ga naar je persoonlijke Chipmunk-omgeving:chipmunkhealth.com/ of klik bovenin dit scherm op ‘Inloggen’. 
 2. Klik daar op ‘Wachtwoord instellen/vergeten’.
 3. Vul het e-mailadres in dat bij ons bekend is.
 4. Volg de instructies in de e-mail die je krijgt om een nieuw wachtwoord in te stellen.
 5. Log in met je e-mailadres en het nieuwe wachtwoord.

Inloggen op mijn persoonlijke Chipmunk-omgeving lukt niet, wat moet ik doen?
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Probeer eerst deze stappen:

 • Klik bovenin het menu op ‘Inloggen’. Vul op de inlogpagina je e-mailadres en je wachtwoord in.
 • Ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘wachtwoord instellen/vergeten’ en maak een nieuw wachtwoord aan.
 • Weet je niet meer met welk e-mailadres je moet inloggen? Laat het ons weten in een e-mail naar vragen@chipmunkhealth.com. We helpen je graag verder.


De eerste meetwaarde die ik in mijn overzicht zie staan, klopt niet. Hoe kan dat?
De eerste meetwaarde die je in je persoonlijke Chipmunk-omgeving ziet, is een testwaarde. Deze testwaarde wordt bij de analyse van je meetgegevens niet meegenomen.

Ik ga verhuizen. Aan wie geef ik dat door?
Dat horen we graag via klantenservice@chipmunkhealth.com. Controleer de internetvoorzieningen op je nieuwe adres. Dan weet je dat je na de verhuizing zorgeloos verder kunt meten. We horen ook graag of je na je verhuizing bij dezelfde huisarts blijft of niet.

Het display van de weegschaal knippert ook als ik me niet weeg.
Dat betekent dat de weegschaal in verbinding staat met Chipmunk. Zo weten we op afstand of de weegschaal het nog doet.

Ik moet de batterijen van de weegschaal vaak vervangen, is dat normaal?
Bij het controleren van de verbinding met onze weegschalen, licht het display soms op. We merken echter dat een aantal weegschalen dat te vaak doet, waardoor de batterijen snel leeg raken. Licht het display vaker dan 1x per dag op? Stuur een e-mail naar vragen@chipmunkhealth.com. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Moet ik bij de activiteitentracker een app downloaden?
Nee, dat is zeker niet de bedoeling. Als je dat wel doet, geeft de tracker je activiteit niet meer aan ons door, maar aan de app. Heb je de app al gebruikt? Ontkoppel het bandje dan van de app en verwijder hierna de app van je telefoon of tablet. Dit doe je zo:
Stap 1 – Volg deze instructievideo
Stap 2 – Het bandje zal na ontkoppeling van de app gaan trillen. Raak de display aan en het bandje wordt gekoppeld aan ons systeem.
Stap 3 – Trilde het bandje niet bij voorgaande stap? Zet het bandje dan terug op de fabrieksinstellingen. Volg deze instructievideo en herhaal daarna stap 2.

Hoe vaak moet ik de activiteitentracker opladen?
De activiteitentracker gaat ongeveer 2 weken mee als de batterij helemaal opgeladen is.

De witte weegschaal die ik gebruik, geeft een “L” weer in het display. Wat betekent dat?
De “L” op het display staat voor “Low battery”. Er moeten dus nieuwe batterijen in de weegschaal. Als je dat doet, is het probleem opgelost.

De batterijen van een meetapparaat zijn leeg. Wat moet ik nu doen?
Je kan de batterijen dan zelf vervangen door batterijen in het juiste formaat. Weet je niet hoe dat werkt? Bekijk de instructievideo.

Ik heb al eigen meetapparatuur in huis. Waarom kan ik die niet gebruiken?
De meetapparaten van Chipmunk staan in verbinding met onze virtuele kliniek en jouw persoonlijke Chipmunk-omgeving. Andere meetapparaten kunnen dat niet. Daarnaast hebben wij een strenge selectie gemaakt, zodat we zeker weten dat de meetapparaten die wij gebruiken, voldoen aan de strenge eisen die wij stellen aan nauwkeurigheid, gebruiksvriendelijkheid en connectiviteit.

Mijn router heeft geen vrije poort meer. Waar moet ik de Chipmunk-router nu op aansluiten?
In dat geval heb je een splitter nodig waarmee je een extra poort creëert. Net zoals je wel eens een verdeelstekker gebruikt voor stroom. Laat via een berichtje aan klantenservice@chipmunkhealth.com weten dat je een splitter nodig hebt. Stuur ook een foto van de voor- en achterkant van je router mee. Wij sturen dan kosteloos een splitter met een gebruiksinstructie naar je toe.

Mijn internetaansluiting zit in de meterkast, mag de Chipmunk-router daar ook staan?
Dat hoeft geen probleem te zijn, maar in sommige gevallen is het Bluetooth-signaal tussen de meetapparaten en de Chipmunk-router daardoor niet sterk genoeg. Als dat het geval is, zien wij dat vanzelf en dan nemen we contact met je op om dat probleem op te lossen.

De meetwaarden van mijn bloeddrukmeter staan niet in het dashboard. Hoe kan dat?
Zie je wel de meetgegevens van je andere meetapparaten, maar niet van je Medisana bloeddrukmeter? Dan is er waarschijnlijk iets mis met de instellingen. Het kan zijn dat je per ongeluk de A/B-knop hebt ingedrukt. Alleen persoon A wordt geregistreerd. Bekijk de instructievideo van het instellen van de bloeddrukmeter voor meer uitleg.

Is de activiteitentracker waterdicht?
De activiteitentracker is waterdicht tot 50 meter, dus kan gerust tijdens het douchen, baden of zwemmen gedragen worden.

Het lampje van de saturatiemeter kleurt rood. Wat betekent dat?
Het lampje van de saturatiemeter verkleurt van blauw naar rood als de saturatiewaarde 85% of lager is. Dat is een alarmfunctie. Het is belangrijk er zeker van te zijn dat de meting goed wordt uitgevoerd. Volg daarom de volgende stappen.

 1. Zit de saturatiemeter correct op de vinger? Dus met het display omhoog op een vinger met de nagel omhoog?
 2. Zit er geen nagellak, vuil of iets anders op de vinger dat de meting kan verstoren?
 3. Wordt dezelfde lage waarde ook weergegeven als gemeten wordt op een andere vinger? Bijvoorbeeld de wijsvinger van de andere hand of de middelvinger?

Als dit allemaal klopt, herhaal dan de meting over een half uur en doe de meting een half uur daarna nog een keer.

Blijft de saturatiewaarde laag? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk.

Andere vragen? Neem gerust contact met ons op.