Veelgestelde vragen

Chipmunk werkt heel eenvoudig. Toch kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft. We geven alvast antwoord op de belangrijkste vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Is Chipmunk een vervanger voor een arts?
Absoluut niet! Chipmunk vervangt geen enkele arts of welke zorgverlener dan ook. Chipmunk helpt de arts door data van de patiënt te beoordelen volgens de richtlijnen van de behandelend arts. Chipmunk is er juist om artsen en andere zorgverleners te helpen.

Hoe wordt de data verstuurd naar Chipmunk?
De meetapparatuur maakt automatisch een draadloze verbinding met de Chipmunkbox die bij de patiënt thuis staat. De box verstuurt de data vervolgens naar de Chipmunk Cloud. De data is beveiligd volgens de laatste standaarden en wordt opgeslagen en beheerd in de medisch gecertificeerde cloud van Chipmunkpartner Philips.

Is Chipmunk een app?
Nee, Chipmunk is geen app die alleen bestaande processen digitaliseert. Chipmunk verandert de zorg daadwerkelijk door een intelligente digitale verbinding te leggen tussen patiënten thuis en hun zorgverleners.

Betaalt mijn zorgverzekeraar de kosten?
Chipmunk is nieuw. Dat betekent dat we nog niet bij iedere zorgverzekeraar in het pakket zitten. Informeer daarom bij uw zorgverzekeraar of de kosten (deels) worden vergoed. Ondertussen werken wij hard om te zorgen dat het voor iedereen vergoed wordt.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn huisarts op de hoogte is van mijn deelname aan Chipmunk?
Als u zich aanmeldt bij Chipmunk nemen we contact met u op. We vragen u dan wie uw huisarts is. Wij laten uw huisarts weten dat u deelneemt en wij zorgen ervoor dat hij of zij toegang heeft tot uw gebruikersdashboard of wekelijks of maandelijks een rapport ontvangt.

Hoe weet ik zeker dat mijn gegevens veilig zijn?
Omdat we onze gebruikers 100% kwaliteit en veiligheid willen garanderen, gebruiken we geen smartphones. Chipmunk heeft een eigen infrastructuur om data te verzamelen en te beheren.
De data is beveiligd volgens laatste de standaarden en wordt opgeslagen en beheerd in de medisch gecertificeerde cloud van Philips.

 

Wanneer ontvang ik mijn meetapparaten?
Binnen 2 weken nadat uw huisarts u bij ons heeft aangemeld, sturen we de meetapparaten naar u toe.

Worden mijn meetapparaten voor mij aangesloten of kan ik dat zelf doen?
U installeert de meetapparaten eenvoudig zelf. Om u daarbij te helpen, vindt u in de doos of bij uw welkomstmail de instructies van de apparaten. Of bekijk onze duidelijke instructievideo’s. Daar staan ook de tekstversies van de instructies. Heeeft u toch nog vragen? Stuur een mailtje naar vragen@chipmunkhealth.com.

Wanneer begin ik met het meten van mijn waarden
Chipmunk ontvangt pas meetwaarden als de Chipmunk-router in het stopcontact zit en is verbonden met het internet. Zodra u dat gedaan heeft, kunt u beginnen met het meten van uw waarden.

Hoe weet ik of op de juiste manier mijn waarden meet?
De apparaten zijn zo ontworpen, dat het meten heel eenvoudig is. Om zeker te weten dat alles goed verloopt, bellen we u binnen 5 werkdagen nadat u de apparaten ontvangen heeft. Dan controleren we samen of alle meetgegevens goed doorkomen en of alles duidelijk is. Als wij zien dat uw meetgegevens niet goed binnenkomen, nemen we ook contact met u op.

Ik maak mij zorgen over de meetwaarden, wat kan ik doen?
Er kijkt altijd iemand mee. Dat kan uw huisarts of praktijkondersteuner zijn en/of een verpleegkundige van Chipmunk. Het systeem is zo ingesteld dat er alerts verschijnen bij te hoge of te lage meetwaarden. Is dat het geval, dan nemen we contact met u op. Wilt u controleren of uw meetwaarden kloppen, stuur dan een e-mail naar vragen@chipmunkhealth.com. We nemen dan zo snel mogelijk contact op. 

Maakt u zich ernstig zorgen? Twijfel dan niet en neem contact op met uw huisarts.

Ik heb niet goed gemeten. Kan ik een verkeerde meetwaarde verwijderen?
Nee, dat gaat helaas niet. Om de integriteit van de meetgegevens niet aan te tasten, is het niet mogelijk om meetgegevens te verwijderen. Als de meetwaarde heel duidelijk niet klopt, laten we die automatisch buiten beschouwing.

Iemand anders heeft mijn meetapparaat gebruikt. Wat moet ik nu doen?
Is er een meting gedaan door iemand anders, dan vragen we u om dat aan ons te door te geven op vragen@chipmunkhealth.com. Wij markeren die waarde dan, zodat die bij analyse van uw data buiten beschouwing wordt gelaten.

Hoe en wanneer kan ik inloggen op mijn account om mijn gegevens te zien?
Binnen een week nadat u de apparaten ontvangen heeft, sturen we u een e-mail om uw account te activeren. Dit account heeft u nodig om in te loggen op uw persoonlijke Chipmunk-omgeving.

Hoe log ik voor de eerste keer in op mijn persoonlijke Chipmunk-omgeving? 
Dat gaat zo:

 1. Ga naar uw persoonlijke Chipmunk-omgeving: dashboard.hipmunkhealth.com/ of klik bovenin dit scherm op ‘Inloggen’. 
 2. Klik daar op ‘Wachtwoord instellen/vergeten’.
 3. Vul het e-mailadres in dat bij ons bekend is.
 4. Volg de instructies in de e-mail die u krijgt om een nieuw wachtwoord in te stellen.
 5. Log in met uw e-mailadres en het nieuwe wachtwoord.

   

   

Inloggen op mijn persoonlijke Chipmunk-omgeving lukt niet, wat moet ik doen?
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Probeer eerst deze stappen:

 • Klik bovenin het menu op ‘Inloggen’. Vul op de inlogpagina uw e-mailadres en uw wachtwoord in.
 • Bent u het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘wachtwoord instellen/vergeten’ en maak een nieuw wachtwoord aan.
 • Weet u niet meer met welk e-mailadres u moet inloggen? Laat het ons weten in een e-mail naar vragen@chipmunkhealth.com. We helpen u graag verder.


De eerste meetwaarde die ik in mijn overzicht zie staan, klopt niet. Hoe kan dat?
De eerste meetwaarde die u in uw persoonlijke Chipmunk-omgeving ziet, is een testwaarde. Deze testwaarde wordt bij de analyse van uw meetgegevens niet meegenomen.

Ik ga verhuizen. Aan wie geef ik dat door?
Dat horen we graag via klantenservice@chipmunkhealth.com. Controleer de internetvoorzieningen op uw nieuwe adres. Dan weet u dat u na de verhuizing zorgeloos verder kunt meten. We horen ook graag of u na de verhuizing bij dezelfde huisarts blijft of niet.

Het display van de weegschaal knippert ook als ik me niet weeg.
Dat betekent dat de weegschaal in verbinding staat met Chipmunk. Zo weten we op afstand of de weegschaal het nog doet.

Ik moet de batterijen van de weegschaal vaak vervangen, is dat normaal?
Bij het controleren van de verbinding met onze weegschalen, licht het display soms op. We merken echter dat een aantal weegschalen dat te vaak doet, waardoor de batterijen snel leeg raken. Licht het display vaker dan 1x per dag op? Stuur een e-mail naar vragen@chipmunkhealth.com. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Moet ik bij de activiteitentracker een app downloaden?
Nee, dat is zeker niet de bedoeling. Als u dat wel doet, geeft de tracker uw activiteit niet meer aan ons door, maar aan de app. Heeft u de app al gebruikt? Ontkoppel het bandje dan van de app en verwijder hierna de app van uw telefoon of tablet. Dat gaat zo:
Stap 1 – Volg deze instructievideo
Stap 2 – Het bandje zal na ontkoppeling van de app gaan trillen. Raak de display aan en het bandje wordt gekoppeld aan ons systeem.
Stap 3 – Trilde het bandje niet bij voorgaande stap? Zet het bandje dan terug op de fabrieksinstellingen. Volg deze instructievideo en herhaal daarna stap 2.

Hoe vaak moet ik de activiteitentracker opladen?
De activiteitentracker gaat ongeveer 2 weken mee als de batterij helemaal opgeladen is.

De witte weegschaal die ik gebruik, geeft een ‘L’ weer in het display. Wat betekent dat?
De ‘L’ op het display staat voor ‘Low battery’. Er moeten dus nieuwe batterijen in de weegschaal. Dan is het probleem opgelost.

De batterijen van een meetapparaat zijn leeg. Wat moet ik nu doen?
U kan de batterijen dan zelf vervangen door batterijen in het juiste formaat. Weet je niet hoe dat werkt? Bekijk de instructievideo.

Ik heb al eigen meetapparatuur in huis. Waarom kan ik die niet gebruiken?
De meetapparaten van Chipmunk staan in verbinding met onze Virtuele Kliniek en uw persoonlijke Chipmunk-omgeving. Andere meetapparaten kunnen dat niet. Daarnaast hebben wij een strenge selectie gemaakt, zodat we zeker weten dat de meetapparaten die wij gebruiken, voldoen aan de strenge eisen die wij stellen aan nauwkeurigheid, gebruiksvriendelijkheid en connectiviteit.

Mijn router heeft geen vrije poort meer. Waar moet ik de Chipmunk-router nu op aansluiten?
In dat geval heeft u een splitter nodig waarmee u een extra poort creëert. Net zoals u wel eens een verdeelstekker gebruikt voor stroom. Laat via een berichtje aan klantenservice@chipmunkhealth.com weten dat u een splitter nodig heeft. Stuur ook een foto van de voor- en achterkant van uw router mee. Wij sturen dan kosteloos een splitter met een gebruiksinstructie naar u toe.

Mijn internetaansluiting zit in de meterkast, mag de Chipmunk-router daar ook staan?
Dat hoeft geen probleem te zijn, maar in sommige gevallen is het Bluetooth-signaal tussen de meetapparaten en de Chipmunk-router daardoor niet sterk genoeg. Als dat het geval is, zien wij dat vanzelf en dan nemen we contact met u op om dat probleem op te lossen.

De meetwaarden van mijn bloeddrukmeter staan niet in het dashboard. Hoe kan dat?
Ziet u wel de meetgegevens van uw andere meetapparaten, maar niet van uw Medisana bloeddrukmeter? Dan is er waarschijnlijk iets mis met de instellingen. Het kan zijn dat u per ongeluk de A/B-knop heeft ingedrukt. Alleen persoon A wordt geregistreerd. Bekijk de instructievideo van het instellen van de bloeddrukmeter voor meer uitleg.

Is de activiteitentracker waterdicht?
De activiteitentracker is waterdicht tot 50 meter, dus kan gerust tijdens het douchen, baden of zwemmen gedragen worden.

Het lampje van de saturatiemeter kleurt rood. Wat betekent dat?
Het lampje van de saturatiemeter verkleurt van blauw naar rood als de saturatiewaarde 85% of lager is. Dat is een alarmfunctie. Het is belangrijk er zeker van te zijn dat de meting goed wordt uitgevoerd. Volg daarom de volgende stappen.

 1. Zit de saturatiemeter correct op de vinger? Dus met het display omhoog op een vinger met de nagel omhoog?
 2. Zit er geen nagellak, vuil of iets anders op de vinger dat de meting kan verstoren?
 3. Wordt dezelfde lage waarde ook weergegeven als gemeten wordt op een andere vinger? Bijvoorbeeld de wijsvinger van de andere hand of de middelvinger?

Als dit allemaal klopt, herhaal dan de meting over een half uur en doe de meting een half uur daarna nog een keer.

Blijft de saturatiewaarde laag? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk.

Wat betekent melding E01 op mijn Medisana bloeddrukmeter? 
Dat betekent dat de manchet niet goed zit. Hierdoor kan het apparaat geen goede meting doen.

Andere vragen? Neem gerust contact met ons op.