Data

Chipmunk verzamelt data die de patiënt zelf opneemt. Die data is betrouwbaar omdat de patiënt gecertificeerde meetapparatuur gebruikt die door ons zelf wordt geleverd als onderdeel van het abonnement. Chipmunk is een onzichtbare hulp die de data beoordeelt volgens medische richtlijnen en fungeert als filter tussen zorgverlener en patiënt. Daarbij kunnen er geen invoerfouten optreden omdat de apparaten de data zelf draadloos versturen via het speciale Chipmunk-kastje, zonder dat daar een computer of smartphone voor nodig is. De patiënt voert dus zelf geen gegevens in en kan niks fout doen. De data is beveiligd volgens laatste standaarden en wordt opgeslagen en beheerd in de medisch gecertificeerde cloud van het Philips HealthSuite Digital Platform

Betekenis aan data

Het simpelweg verzamelen en doorgeven van medische data is volgens ons niet erg zinvol. Het leidt tot datamoeheid bij zorgverleners en kan voor onrust zorgen bij patiënten. Wij verzamelen weliswaar heel veel gegevens, maar helpen de patiënt en diens zorgverlener bij het interpreteren ervan door er betekenis aan toe te kennen. Daarin verschilt Chipmunk wezenlijk van andere systemen.

Ons doel is om zorgverleners te helpen om grote hoeveelheden data effectief in te zetten bij behandelingen. Patiënten ondersteunen we door de effecten van die behandeling en begeleiding op een begrijpelijke manier inzichtelijk te maken.

Gecontroleerde keten

Omdat we onze gebruikers 100% kwaliteit en veiligheid garanderen, gebruikt Chipmunk een eigen infrastructuur om data te verzamelen en te beheren.

Dat wil niet zeggen dat ons platform gesloten is. Toepassingen die voldoen aan onze kwaliteitscriteria kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van onze structuur. Ook kunnen we data van patiënten koppelen aan andere informatiesystemen, zoals die van huisartsen bijvoorbeeld. Maar altijd geldt dat onze gebruikers daar expliciet toestemming voor moeten geven.